Praktisch Agrarisch Onderwijs

Hallo allemaal.

Het is weer even geleden dat jullie via dit medium iets van ons hebben gehoord. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we stil hebben gezeten. Daarom nu even een update.

Ons volgende project in Nepal richt zich op het praktisch vorm geven van agrarisch onderwijs in ons werkgebied . Op 26 april as. vertrekken Jan, Cecile en haar man René naar het gebied. Belangrijkste doel van de reis is deze keer het onderzoek naar de mogelijkheden om de agrarische kennis in het gebied op een hoger peil te brengen en te bekijken of er bij jongeren behoefte is aan een vorm van praktisch agrarische onderwijs. Daarnaast kijken we natuurlijk ook hoe het er op dit moment in zijn algemeen voorstaat in het gebied. Zo gaan we bijvoorbeeld met eigen ogen het inmiddels afgeronde “Waterproject ” bekijken.

Om geld in te zamelen voor voor onze toekomstige uitdagingen organiseren we in samenwerking met de Prisma-scholen in Zeeland op 20 september 2018 een grote goede doelenmarkt. Dit is nogal een groot project dat veel voorbereiding vraagt. Gelukkig hebben we een grote groep mensen bereid gevonden ons met dit project te helpen!

Zij hebben afgelopen 13 april een succesvolle eerste bijeenkomst gehad. Op deze avond werd de opzet van het project gepresenteerd en werden verschillende werkgroepjes gevormd. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel.

Zoals hiervoor al aangegeven zijn onze mensen voor een aantal weken weer op bezoek in het gebied. Ze zijn deze keer te volgen via het reisblog van Rene en Cecile de Theije .

https://www.polarsteps.com/stichtingtashidelek